Ulvøyløpet 2014 Kenn

Ulvøyløpet 18 km.

av Kenn Løkkegaard

I dag løb jeg Ulvøyløpet (klasse 20-39 år), den «lange» rute på 18 km. Optakten til løbet har været alt andet end optimal. Normalt vil jeg aldrig stille op til et løb eller anden form for konkurrence, hvis ikke jeg kan forberede og planlægge træningen op til. Jeg var ude og teste ruten i onsdags, både den lange og korte rute. Jeg vidste at det var et lille sats, da jeg ikke er i topform, og det at løbe så langt så tæt op til et race kan give tunge ben pga. for kort restitutionstid.

Ulvøyløpet skulle bruges til at se hvor jeg lå henne i forhold til de andre løbere, og pga. den ikke eksisterende forberedelse, så havde jeg ingen forventninger til at nå nogen top placering. Mit mål var at yde mit bedste og gennemføre løbet på ca. 1t:50min.

Vejret var pragtfuld, dog lidt koldt. Dagen igår havde budt på meget regn, så derfor havde jeg taget mine trail sko Salomon S-Lab Sense 3 Ultra Softground på. Bortset fra den voldsom hårde og stejle start, som nærmest har en 45% stigning den 1. km. op til 400 moh., så går ruten igennem skov med utrolig vådt underlag, hvor skoene kommer helt under mudder og vand.

Jeg blev overrasket over hvor hårdt folk lagde ud da starten gik. Jeg ville ikke starte alt for hårdt ud selv og lagde mig midt i feltet. Jeg fik løbet mig forbi et par stykker på vej op, men kunne allerede mærke at benene ikke havde kommet sig 100% efter onsdagens løbetur. Jeg har løbet denne stigning mod toppen masser af gange, og måtte idag gå flere steder hvor jeg normalt løber.
Da jeg når toppen sætter jeg i fuld fart nedad, og ligger på en pace på 3m39s. Jeg får indhentet og passeret 2 løbere til inden første og eneste «drikkestation» på ruten nås og det virkelige trailløb gennem skov starter.

Jeg prøver at holde et stødt og forholdsvis stabilt tempo, ikke for højt, da jeg ved at der venter mig en voldsom stigning igen efter ca.10 km. hvor man må «klatre» op til 300 moh. Hvis jeg skulle få en lille krise under racet så ville den komme her vidste jeg. Jeg havde på forhånd planlagt, at jeg skulle øge mit tempo stødt og yde det maksimale efter toppen blev nået. Det blev desværre ikke tilfældet. Hovedet var friskt og jeg følte mentalt overskud, desværre var benene ramt og de syrede forholdsvis hurtigt til. Jeg blev også indhentet af 2 løbere på vej op, men tænkte at når jeg nåede toppen ville jeg tage det tabte igen og hente dem ind igen. Da jeg kom til toppen prøvede jeg at øge tempoet, men fik ikke nok fart i benene. Var som om lårmusklerne havde låst sig. Jeg formåede dog at hænge med et godt stykke tid inden jeg måtte give slip og finde mit eget tempo.

Derefter var jeg lidt «alene» på resten af ruten. Jeg så hverken løbere foran eller bagved mig, og brugte lejligheden til at nyde udsigten, løb trods alt ca. 350 moh. i fantastiske natur omgivelser.

Jeg kom i mål i tiden 1t:51m:41s, og følte mig ok tilfreds med løbet, dog med en lille skuffelse over at måtte give slip på de 2 løbere. Jeg fik af vide at de var kommet i mål ca. 5-6 min. før mig, hvilket var tiden de havde taget på mig på de sidste 5-6 km.

Til min store overraskelse fik jeg 3. bedste tid i klassen 20-39 år., og kom på podiet og modtog bronze og pokal. En fin afslutning, som fik minder frem fra tiden som bordtennis spiller.

Det har været en fantastisk oplevelse at være med i Ulvøyløpet, og har kun fået endnu mere blod på tanden efter mere. Næste år går jeg efter guldet i min klasse, hvilket kræver en tid som er 15 min. bedre end min tid i dag. Det har jeg stor tro på kan lade sig gøre.

Mit helt store mål er at være med på Tromsø Skyrace til næste år i starten af september, et løb på 45 km. med 4400 højdemeter over bjergene Tromsdalstinden 1238 moh. og Hamperokken 1404 moh.

Distance: 18 km. | Højdemeter: 615 m.